Projektas

Startuoja projektas

By October 22nd, 2020No Comments

Š.m. liepos 20 d. Ištvermės sporto šakų ir turizmo mėgėjų klubas “OK Klajūnas” pasirašė projekto vykdymo paramos sutartį su Nacionaline mokėjimo agentūra prie Žemės ūkio ministerijos ir Molėtų rajono vietos veiklos grupe “Keisdamiesi keičiame”, bei pradeda įgyvendinti naują vietos projektą „Jaunimo bendruomeniškumo ugdymas ir aktyvumo skatinimas orientavimosi sporto pagalba“ (LEADER-11-MOLĖTAI-02-012). Projektas finansuojamas Europos Sąjungos struktūrinės paramos lėšomis.

Pagrindinis projekto tikslas – populiarinti orientavimosi sportą Molėtų rajono kaimo mokyklose, skatinti jaunimo aktyvumą ir krašto pažinimą.

Projektas partnerisAmbraziškių bendruomenės centras.

Orientavimosi ir ištvermės sporto šakų klubas OK „Klajūnas“ nuo 1989 m. organizuoja įvairaus lygio orientavimosi sporto (OS) varžybas, bėgimus ir turistinius žygius. Nuo pat pradžių klubo renginiuose aktyviai dalyvauja įvairių kaimo mokyklų mokiniai. Tačiau dėl daugelio priežasčių (mokyklų ir mokinių skaičiaus mažėjimas, mokyklų finansavimo mažėjimas, mokytojų ir mokinių kaita) paskutinius kelis metus dalyvių skaičius rajoninėse varžybose mažėjo. Taip pat klubo organizuojamų rajoninių varžybų techninis lygis jau nebeatitinka šiuo metu respublikoje organizuojamų varžybų lygio ir kaimo mokyklų moksleiviams sunku varžytis aukštesnio lygio varžybose.
Įgyvendindamas projektą „Jaunimo bendruomeniškumo ugdymas ir aktyvumo skatinimas orientavimosi sporto pagalba“ klubo komanda ruošiasi pradėti naują orientavimosi sporto populiarinimo bangą Molėtų rajone ir sustiprinti klubo materialinę bazę, kad organizuojamos orientavimosi sporto varžybos atitiktų respublikinių organizuojamų varžybų lygį. Įsigyjama elektroninė identifikacijos – nuskaitymo sistema ir įranga, elektros generatorius ir nešiojamas kompiuteris.

Pirmaisiais projekto vykdymo metais klubas numato kartu su projekto partneriu organizuoti pažintinių renginių ciklą kaimiškose rajono mokyklose: pristatant orientavimosi sportą, klubo veiklą bei surinkti vaikus, norinčius dalyvauti orientavimosi sporto įgūdžių ir krašto pažinimo tobulinimosi stovyklose. Viso planuojama suorganizuoti 7 pažintinius renginius Molėtų r. mokslo ir švietimo centruose (vidurinėse ar pagr. mokyklose): Molėtuose, Alantoje, Inturkėje, Joniškyje, Giedraičiuose, Videniškiuose ir Suginčiuose. Atitinkamai numatoma įsigyti elektroninę nuskaitymo ir identifikavimo įrangą orientavimosi varžybų ir stovyklų organizavimo įrangą.

Antrais ir trečiais projekto vykdymo metais yra numatyta suorganizuoti 3 orientavimosi ir krašto pažinimo stovyklas Molėtų rajono moksleiviams (5 dienas, po 30 asm.). Stovyklas numatyta organizuoti Videniškių, Ambražiškių ir Bebrusų (arba Mindūnų) apylinkių miškuose naujai parengtuose sportiniuose žemėlapiuose. Geriausiems stovyklų moksleiviams bus sudaryta nemokamai sudalyvauti respublikinėse „Takas“ orientavimosi sporto daugiadienėse varžybose.

Bendra vietos projekto vertė yra 91.845 Lt, kurią sudaro 73.476 Lt paramos lėšos ir 18.369 Lt savanoriškas darbas projekte.

Projektas truks iki 2015 m. gegužės mėn.

Daugiau informacijos: Živilė Kanapkienė, puslapyje klajunas.lt (pranešimai su žyma projektas).