Organizuojam

Lunatikų žygis 2015-01-31

By February 9th, 2015No Comments

Sausio 31 d. naktinių žygių mėgėjai pirmą kartą rinkosi Šironijoje. Nors orų prognozė patogaus pagrindo kojoms ir nežadėjo, o kelias buvo labiau panašus į košę, bet susirinko visai nemažas 18 lunatikų būrys.

Truputį vėluodami iškeliavome apie 18:00 val. Permirkusių batų buvo jau po pirmų šimtų metrų. Sniego danga nebuvo stora, tačiau lyjančio vandens primirkusi tarsi virtuvinė kempinė. Eiti keliais tikriausiai buvo netgi blogiau nei pieva, todėl stengėmės vengti tų kone pelkėmis virtusių žvyrkelių. Pirmas įdomesnis objektas mūsų kelyje – akį traukiantis didžiulis Liutkevičių akmuo. Jo aukštis viršija 3 metrus, o platumo turi per 2 metrus. Ilgai ten neužsibuvę (dėl įmirkusių kojų ir vėsoko vejo) pajudėjom link senos Lapūnų dvarvietės Kazliškių kaime. Tų laikų dvasią neša įspūdingo dydžio liepų medžiai.

Lunatikų laužą kūrėme svetingoje Gulbinų sodyboje, šalia gražaus šiaudų ir molio namuko. Pailsėjus ir pasistiprinus savo atsargomis pajudėjome tolyn. Tiesa, ne visi atgavo jėgas, o gal tiesiog nebenorėjo daugiau klampoti pliurzynais, ir grupė skilo į dvi dalis. Vienos grupės žygis buvo apie 6 km. Kita grupė dar aplankiusi seną, seniai sugedusi ir sunkiai stovintį Sičiūnų vėjo malūną, bebrų užtvanką ir dar vieną kylantį plaušmolio namuką, viso nukeliavo apie 11 km.

Visi lunatikai galėjo pasišildyti ir pasibūti Šironijos senojoje troboje, pasivaišinti šviežiu pienu ir saldžiu sūriu bei kątik kepta namine duona. Taip pat tradiciškai buvo gerai iškūrenta pirtis, pasiruošusi pašildyti žygeivius. Tačiau šįkart ji taip ir liko tuščia. Ilgai netrukę lunatikai jau ledėjančiais keliais pajudėjo namo.

Iki susitikimų kituose lunatikų žygiuose bei Šironijos renginiuose, Andrius

———————

Sausio 31 d., šeštadienio vakarą laukiame žygeivių Šironijoje.

Planuojama trasa nuo 10 iki 15 km. Žygis bus vedamas pėsčiomis, norintys (ir esant sniegui) gali prisijungti ir šliuožti slidėmis. Bus keliukų, pievų, kalvų, miško. Turėkite gerą avalynę, šviestuvų bei atšvaitus.

Laukiame nuo 17:00 val. Iškeliaujam 17:30.

Po žygio bus galimybė pasišildyti dūminėje pirtelėje, pažaisti stalo tenisą ir senoje troboje (jei bus labai šalta, tai naujame name) pasivirti arbatos, kavos, ka nors pasigaminti, pažaisti stalo žaidimus. Galimybės nakvoti menkos.

Atvykimui gali padėti svetainė http://sironija.lt/?page_id=706

Daugiau informacijos andrius@sironija.lt, 864593311

———-

2015-01-03

Klajūniečiai naujus metus pradėjo Lunatikų žygiu – sausio trečią pas Kraujelius, nepabūgę prastoko oro ir lietaus susirinko 16 žmonių ir šuo.

Maršrutas driekėsi pro Stirnių ežerą, Šventakmenį, aplink Alnės ežerą ir atgal pro Varnakio ežerą.

Iš viso įveikėm beveik 20 km., o jau nuo antros žygio valandos kelią lunatikams nušvietė mėnulis.

Ir per ežerus čiuožėm, ir laužą kūrenom, ir griuvinėjom apledėjusiose balutėse, ir lobį net radom!

Kitas lunatikų žygis – sausio 31d. Laikom špygas kad ateitų žiema ir galėtume čiuožti slidėm!

—-

2015 sausio 3 dieną LUNATIKŲ žygis.

Žygis vyks Labanoro girioje, ilgis nuo 16 iki 20 km priklausomai nuo oro sąlygų.

Renkamės Stirnių kaime, Kraujelių sodyboje apuie 17.30 val., išeiname 18.00 val.

Po žygio galimybė išbandyti pirtį.

Tradiciškai turėti arbatos, sumuštinį, atšvaitus, pasirūpinti patogia avalyne ir apranga.

Laukiame.

——-

Valento nuotraukos.

Gruodžio pirmą šeštadienį (2014.12.06) Lunatikų žygis pas Ingą.

Atvykimas iki 18.00, pradžia 18.30.

Pasiimkite atšvaitus – reikės kirsti kelią.

Vieta