Siekdamas populiarinti orientavimosi (OS) ir sportinės radiopelengacijos (ARDF) sporto šakas tarp VU bendruomenės narių, skatindamas aktyviai praleisti laiką ir stiprinti sveikatą, Vilniaus universiteto rektorius Artūras Žukauskas, kviečia registruotis į tradicines OS bei pirmąsias ARDF varžybas ir laimėti jo įsteigtus prizus.

Laikas ir vieta: Varžybos vyks 2019 m. spalio 26 d., šeštadienį, Švenčionių rajono Žukaučiznos kaime, šalia rektoriaus Artūro Žukausko sodybos.

Organizatoriai: Varžybas organizuoja „OK Klajūnas“ kartu su Kantanto ir Kantantėlio taurių etapu. Trasas planuoja rektorius Artūras Žukauskas.

Žemėlapis: “Žukaučizna” (2011 m.).

Varžybų centras:

http://bit.ly/2IteBRu

55.152247, 25.764914 (WGS)

Atvykstant nuo Lakajos kaimo: 3 km į rytus ir nusukti nuo žvyrkelio į dešinę pro Pagudūniškį ir Imuliškį (~3,5 km).

Atvykstant iš Vilniaus: pro Pabradę ir Arnionis (arba pro Dubingius ir Joniškį), toliau – pro Žaugėdus, Slabadą, Jusėniškes.

Programa:

  • 10.00–10.50 val. – atvykimas į starto vietą, pasiruošimas startui.
  • 11.00–13.30 val. – OS varžybos nurodyta kryptimi.
  • 12.00–14.00 val. – ARDF demonstravimas ir varžybos.
  • 14.00–14.30 val. – nugalėtojų apdovanojimas.

Dalyvavimo sąlygos: Dalyvauti gali visi VU bendruomenės nariai ir jų šeimų nariai, Lietuvos ARDF bendruomenės nariai. Dalyvių įnašas „OK Klajūnui“: suaugusiesiems – 4 eurai, moksleiviams ir studentams – 1 euras. Kontrolinis laikas – 2 valandos. Už savo sveikatą atsako varžybų dalyviai arba jų tėvai. Sodyboje varžybų dalyviai bus vaišinami prof. Ritos Žukauskienės sriuba, kitas maistas ir gėrimai – savo nuožiūra.

Trasų parametrai:

OS: suaugusiesiems (jaunimui ir subrendėliams) – 5 km, 16 KP; vaikams – 1,5 km, 6 KP. ARDF: ~6 km, 5 KP + B (80 m, 5×60“, 1W).

Atsižymėjimas: SI kortele.

Apdovanojimai: vaikų (berniukai ir mergaitės iki 18 m.), jaunimo (vaikinai ir merginos iki 35 m.) ir subrendėlių (vyrai ir moterys virš 35 m.) kategorijose užėmusieji prizines vietas apdovanojami rektoriaus prizais.

Kviečiame registruotis el. paštu arturas.zukauskas@ff.vu.lt iki spalio 23 d. (trečiadienio).

23.00 val. Registruojantis prašome nurodyti vardą, pavardę, amžiaus grupę, rungtį (rungtis) ir pranešti SI kortelės numerį arba apie pageidavimą nuomotis SI kortelę, pageidavimą nuomotis ARDF imtuvą.