Šį savaitgalį vietomis praūžė ne tik stipresnis lietus, bet ir “praūžė” Klajūno taurės varžybos Alnės kaimo apylinkėse! Tai buvo grandiozinės varžybos, kurios vertos Molėtų “Guinness” rekordų knygos – 445 dalyviai! ?

 

Toks didelis dalyvių skaičius, nes kartu vyko ir Lietuvos jaunių, jaunučių ir vaikų orientavimosi sporto bėgte čempionatas.
Klajūno taurę šiemet laimėjo – Sostinės SC komanda iš Vilnius. Jeigu atmintis nuo 1989 m. nepaveda, tai pirmoji Klajūno taurė šioje komandoje.
Vyrų elito grupėje nugalėjo V. Aleliūnas iš S-Sportas SK klubo ir tik 3 sekundėmis (‘finišo tiesiojoje’) aplenkęs Keviną Olišauską iš OK Sakas klubo.
Moterų elito grupėje laimėjo Sandra Paužaitė iš OK Dainava klubo 2 minutėmis aplenkusi savo klubietę Kristiną Masevičiūtę.

V.Povelausko taurė šiemet atiteko – Rolandui Bačkiui (V50 grupės nugalėtojas iš S-Sportas SK komandos)!

Šiek tiek gyvenimiškos informacijos – buvo pastatytas naujas tiltas (Žiotelės), viso sunaudota bent 300 ltr. vandens dalyvių troškuliui malšinti, vienas dalyvis sėkmingai atgaivintas, visus dalyvius palaikė 3 šuneliai ?, papildomai teritoriją patikrino kažkada paklydęs ir vėliau surastas Alnės kaimo šuo – Bagyra!
Klajūno taurės varžybų rezultatai skelbiami čia: https://dbsportas.lt/lt/varz/2023109
Lietuvos vaikų, jaunučių, jaunių orientavimosi sporto komandinio čempionato rezultatai čia: https://dbsportas.lt/lt/varz/2023144
Ačiū dalyvavusiems, talkinusiems ir palaikiusiems!