Molėtų taurėOrganizuojam

21 bėgimo aplink Želvos ežerą (2011) REZ, FOTO

By October 23rd, 2016No Comments

Ar žinote, kur yra Suginčiai? Ir ką sugintiškiai veikė sausio 15 d.?

Suginčiai yra gyvenvietė Molėtų rajone, ir jos gyventojai jau 21-ąjį kartą ruošėsi priimti profesionalius sportininkus, šiaurietiško vaikščiojimo mėgėjus, sporto entuziastus ir aktyvaus gyvenimo propaguotojus.

Iš visos Lietuvos dalyviai rinkosi į bėgimą „Aplink Želvos ežerą“, kuris garsėja įspūdinga trasa, šįmet storai apklota sniego sluoksniu. Net du kartus pravažiavęs vikšrinis traktorius ne ką padėjo – dalyviams reikėjo kastis sniege iki kulkšnių ar net kelių. Vandens balos taip pat nenusileido sniegui savo žavesiu 🙂

Profesionalūs sportininkai ir ištvermingiausi bėgikai įveikė 13 km trasą. Daugelis jaunesnių dalyvių nuosavomis kojomis, o kai kurie rogėse tempiami mamų bėgo 4 km.

Absoliučiu varžybų nugalėtoju, greičiausiai įveikęs raižytą, pro Etnokosmologijos centrą praeinančią ir šįmet ypač snieguotą 13 km trasą jau penktus metus iš eilės tapo Tomas Matijošius, profesionalus sportininkas ir beje sugintiškis. Šį kartą turėjęs itin stiprų varžovą Aurimą Skinulį. Iš moterų greičiausiai atbėgo vilnietė Indrė Valaitė.

4 km. trasos nugalėtojais tapo Tautvydas Kopūstas ir Jurgita Staliauskaitė. Rezultatai.

Pasigrožėkite renginio akimirkomis tradiciškai gausiame Valento nuotraukų albume.

Vaikus iš aplinkinių gyvenviečių į bėgimą atvežė mokyklos autobusiukai, o Suginčių mokyklos mokiniai varžėsi dėl gausiausios klasės prizo, t.y. saldainių maišo, kurį nugalėjusiai klasei įteikė mokyklos direktorius Stanislovas Lisauskas. Sugintiškiai dalyvauja bėgime ištisomis kartomis – mamos važiuoja su vaikais su rogėmis, kiek vyresni vaikai palieka tėvus eiti vienus ir patys bėga greičiau (tiesa kartais gerai turėti atsargines roges, kad pavargusių nereiktų nešti 🙂 )

Iki šiol visuose bėgimuose dalyvavusiai, buvusiai Suginčių mokyklos mokinei o dabar mokytojai Živilei Kanapkienei, aktyviai prisidedančiai prie renginio organizavimo, Molėtų rajono meras įteikė padėką už ilgametį indėlį į bėgimo organizavimą.

Šventės-renginio organizatoriai – Suginčių vidurinė mokykla, Suginčių seniūnija, ištvermės sporto šakų klubas Klajūnas laukia Jūsų 2012 sausio 14 d. jau 22-ajame bėgime. Gerą nuotaiką ir įspūdingą renginį garantuojame!