Projektas

Sėkmingai įgyvendintas projektas „Jaunimo bendruomeniškumo ugdymas ir aktyvumo skatinimas orientavimosi sporto pagalba“

By October 23rd, 2014No Comments

   

 

Ištvermės sporto šakų ir turizmo mėgėjų klubas „OK Klajūnas“ kartu su „Ambraziškių bendruomenės centru“ įgyvendino vietos projektą „Jaunimo bendruomeniškumo ugdymas ir aktyvumo skatinimas orientavimosi sporto pagalba“ (LEADER-11-MOLĖTAI-02-012). Pagrindinis projekto tikslas buvo populiarinti orientavimosi sportą Molėtų rajono kaimo mokyklose, skatinti jaunimo aktyvumą ir krašto pažinimą.

Ambraziškių bendruomenės centras projekto metu suorganizavo 7 informacinius-pažintinius renginius Molėtų rajono mokyklose: Giedraičiuose, Joniškyje, Videniškiuose, Suginčiuose, Inturkėje, Alantoje ir pačiuose Molėtuose. Per visus informacinius renginius sudalyvavo daugiau kaip 100 moksleivių ir 15 suaugusiųjų. Renginių metu dalyviams buvo pristatyta orientavimosi sportas ir krašto pažinimo veikla, kurią buvo galima išbandyti projekto metu organizuotose „OK Klajūnas“ orientavimosi sporto įgūdžių ir krašto pažinimo tobulinimosi stovyklose.

Iš viso buvo suorganizuotos 3 orientavimosi sporto įgūdžių ir krašto pažinimo tobulinimosi stovyklos, kuriose dalyvavo beveik 90 moksleivių. Stovyklose daugiausiai dalyvavo Molėtų progimnazijos, Molėtų gimnazijos ir Suginčių vidurinės mokyklos mokiniai besidomintys orientavimosi sportu. Stovyklos metu mokiniai buvo supažindinti su orientavimosi sporto pagrindais, sportinių žemėlapių naudojimu, sutartiniais žemėlapio ženklais bei kompasu. Po teorinių pratybų mokiniai praktiškai išbandė jėgas skirtingo sudėtingumo miško trasose. Orientavimosi sporto varžybų stovyklų metu mokiniams buvo suorganizuoti žygiai Kamastos žiedu Ambražiškiuose, aplink Balčio ir Luokesų ežerus, mokiniai lankėsi Etnokosmologijos muziejuje, taip pat mokiniai aplankė Mindūnų Žvejybos ir medžioklės trofėjų muziejų, bei su savo veikla mokinius supažindino Molėtų turizmo ir verslo informavimo centras. Po stovyklos varžybų visi dalyviai buvo apdovanoti dailininkės Dalios Stalauskienės sukurtais diplomais ir atminimo dovanėlėmis. „OK Klajūnas“ nori padėkoti kavinei ,,Pas Hofmaną” už skanų ir sveiką mokiniams paruoštą maistą stovyklų metu.

30 geriausiai pasirodžiusių moksleivių nemokamai dalyvavo ir Lietuvos 4 dienų orientavimosi sporto varžybose “Takas”: Druskininkuose (2013 m.) bei Ingalinoje (2014 m.). Pastarųjų varžybų įspūdžiais galima susipažinti internete esančiuse foto albumuose: http://goo.gl/ZpKKG0

Apie projektą – vilnis.lt