Projektas

Sėkmingai įgyvendinamas projektas

By July 29th, 2013No Comments

Sėkmingai įgyvendinamas projektas „Jaunimo bendruomeniškumo ugdymas ir aktyvumo skatinimas orientavimosi sporto pagalba“

2012-12-20, Mindūnai

Ištvermės sporto šakų ir turizmo mėgėjų klubas “OK Klajūnas” nuo š.m. liepos  20 d. įgyvendina vietos projektą „Jaunimo bendruomeniškumo ugdymas ir aktyvumo skatinimas orientavimosi sporto pagalba“ (LEADER-11-MOLĖTAI-02-012). Pagrindinis projekto tikslas – populiarinti orientavimosi sportą Molėtų rajono kaimo mokyklose, skatinti jaunimo aktyvumą ir krašto pažinimą. Projekto partneris – Ambraziškių bendruomenės centras.

 

Projekto partneris – Ambraziškių bendruomenės centras jau suorganizavo 4 informacinius-pažintinius renginių ciklus kaimiškose rajono mokyklose: Giedraičių Antano Jaroševičiaus vidurinėje mokykloje (spalio 23 d.), Joniškio vidurinėje mokykloje (lapkričio 22 d.), Suginčių pagrindinėje mokykloje (lapkričio 29 d.) ir Inturkės pagrindinėje mokykloje (gruodžio 13 d.). Moksleiviams buvo pristatyta projekto metu parengta informacinių-pažintinių renginių mokymų medžiaga, kurią galima rasti ir internete adresu www.slideshare.net/klajunas/.

 

Paskaita Giedraičiuose

Susitikimų su moksleiviais metu buvo pristatyta orientavimosi sporto klubo „OK Klajūnas“ orientavimosi sporto veikla; kas yra orientavimosi sportas, kuo jis išskirtinis; kokias jauno asmens savybes jis įtakoja; kaip ši sporto šaka atsirado Molėtų rajone; kokios šiuo metu organizuojamos tradicinės orientavimo varžybos, bėgimai ir žygiai; kaip orientavimosi sportas progresavo per paskutiniuosius 20-30 m.  Visiems norintiems praktiškai susipažinti su orientavimosi sportu ir jį išbandyti buvo pasiūlyta dalyvauti „OK Klajūnas“ orientavimosi sporto įgūdžių ir krašto pažinimo tobulinimosi stovyklose ateinančią vasarą.

 

Paskaita Videniškiuose

Projekto metu įsigyta elektroninė identifikacijos-nuskaitymo sistema ir įranga orientavimosi varžyboms ir stovykloms organizuoti. Papildomai dar yra numatyta įsigyti nešiojamą kompiuterį su spausdintuvu, elektros generatorių ir tentą. Visa ši įranga bus naudojama „OK Klajūnas“ orientavimosi sporto įgūdžių ir krašto pažinimo tobulinimosi stovyklose.