Projektas

Įspūdžiai iš stovyklos Šironijoje

By July 31st, 2013No Comments

2013-06-18, Šironija

Orientavimosi ir ištvermės sporto šakų klubas “Klajūnas” ir “Ambraziškių bendruomenės centras” įgyvendindami projektą “Jaunimo bendruomeniškumo ugdymas ir aktyvumo skatinimas orientavimosi sporto pagalba” š.m. birželio 10-14 dienomis suorganizavo pirmąją šios vasaros orientavimosi sporto ir krašto pažinimo stovyklą Šironijoje (netoli Ambražiškių).
Šiai stovyklai buvo pasirinktas „Šironijos“ pavadinimas neatsitiktinai, o šį vieta garsėja kaip didžiausia Šironų giminės koncentracija Molėtų r. Juokas juokais, bet jeigu ne Šironų kluonas ir pastogė, tai visi stovyklos entuziastai pirmąją dieną buvo išmirkę kaip unguriai. Pirmąją stovyklos dieną lietus visus dalyvius mirkė ir „krikštijo“ kaip reta.

Bet gi lietus kažkada baigiasi.. ir antrąją stovyklos dieną oras ryškiai pagerėjo. Jau buvo galima visiems orientavimosi sporto sutartinius ženklus išmokti, juos braižyti žemėlapyje, bei pagal juos atpažinti nubraižytą teritoriją. Trečiąją dieną stovyklos dalyviai susipažino su kompasu!, bei sužinojo, kaip taisyklingai laikyti žemėlapį ir išlaikyti kryptį azimuto pagalba „Šironijos“ žemėlapyje. Po pietų visi išbandė SportIdent atsižymėjimo sistemą lakstydami po sužymėtą teritoriją taisyklingai atsižymėdami kontrolinius punktus. Ketvirtąją stovyklos dieną buvo suorganizuotos rimtos mokomosios orientavimasi sporto varžybos Kernavės žemėlapyje. Kartu moksleiviai aplankė ir Kernavės istorinį-kultūrinį rezervatą: piliakalnius ir pažintinius takus. Paskutiniąją stovyklos dieną visi atkakliai išbandė išbandė sprinto orientavimosi varžybų pramogas „kas gudresnis, tas greitesnis“. Dienai baigiantis visi stovyklos dalyviai buvo apdovanoti rankų darbo Šironijos atminimo puodeliais.

Taigi, geriausias stovyklos dalyvių dešimtukas:
Goda ir Neda Krivičiūtės, Vilmantė Leišytė, Austėja Šironaitė, Evelina Rameikaitė, Tadas Kanapka, Haroldas Juknonis, Linas Šironas, Mantas Paliukėnas ir Laurynas Jamantas. Šie moksleiviai bus pakviesti sudalyvauti Lietuvos daugiadienėse orientavimosi sporto varžybose “Takas” savo grupėse. Varžybų startinis mokestis bus apmokėtas iš projekto.

Svarbu!
Norime padėkoti už suteiktą prieglobstį ir šilumą Šironų šeimynai, „Hofmanui“ už skanius valgius, o S.Kireiliui už „Šironijos“ žemėlapį 🙂

Ievos nuotraukos iš stovyklos.

Parengta pagal orientavimosi klubo „OK Klajūnas“ informaciją.

Projekto nr. LEADER-11-MOLĖTAI-02-012.